Material och Tvättråd

Alla Chione-tyger är certifierade för att se bra ut, kännas bra och också bidra till ett hållbart samhälle. Skal och foder är gjorda i en hållbar lättviktsnylon, tillverkad av återvunna plastflaskor. 

Det dunlika Dupont Sorona-fodret ger bra isolering, torkar snabbt och leder bort fukt för ökad komfort i alla väder. Tillverkad av förnyelsebara biobaserade råvaror vilket i jämförelse med konventionella material har ca 20-30 % lägre klimatpåverkan.

Chione värmevästar är 100% maskintvättbara i 30°C. Kom ihåg att ta ur batteriet innan du tvättar. Obs: Eventuella rynkor efter tvätt kan enkelt tas bort med strykjärn (en prick) maximal temperatur på stryksulan på 110°C. Undvik ångstrykning.

Litiumjonbatterier är knepiga. Idag finns det väldigt få fungerande, ekonomiskt lönsamma tekniker för att återvinna majoriteten av materialen i litiumjonbatterier. Å andra sidan, om de återvinns enligt gällande bestämmelser så kommer vi kunna påskynda både reglering och teknik-utvecklingen så låt oss se till att vi som konsument och företag gör allt enligt respektive lands riktlinjer för materialåtervinning, så håller den nära framtiden en lösning även för detta.

För vad det är värt, så tror vi på Chione att vårt största bidrag är att göra det möjligt för människor att gå ut i naturen och inse vad som är värt att bevara.